Thursday, October 19, 2017

10 SEBAB KENAPA SEMUA ORANG PERLUKAN PIL OSTEMATRIX

Assalamualaikum dan selamat pagi!


Selamat hari Jumaat, wah syok ke raya? Hehe. Korang raya mana? Nina raya kat Johor, masuk Legoland dengan family, dulu masa mula buka, dah masuk dah tapi tak banyak park yang bukak.



Saje nak tunjuk bag cantik😜


Banyak dah park yang bukak, best best, masa pulak tak dan. Sampai pukul 3 petang. Tutup pukul 7 petang. Memang kannnnn..



Semua dari lego rasa nak bawak balik


Mak buyung sakan berjalan, tak duduk langsung, nasib baik la dah telan pil kalsium, Ostematrix Shaklee bukan sekadar kalsium tau!


Hari ni Nina nak cerita, 10 sebab kenapa kita kena amalkan

makan pil Ostematrix bukan sekadar pil kalsium.


Bukan kalsium sahaja


Bukan semua pil kalsium adalah sama. Sebab tu kena tau, apa kandungan di samping kalsium.


Kalau setakat kalsium semata, tidak mencukupi kerana magnesium diperlukan untuk 'transport' kalsium tu😁


10 SEBAB KENAPA SEMUA ORANG PERLUKAN PIL OSTEMATRIX 


1. Mengurangkan gejala tulang rapuh


Kenapa terjadi tulang rapuh? Seperti semua yang kita tahu, tulang kita ni komposisi utama ialah kalsium. Bila kurang kalsium, tulang akan kurang tumpat. Maka, bila kurang tumpat, tulang akan jadi rapuh, mudah patah.

Antara tulang tumpat dan rapuh




2. Menguatkan gigi 


Kalsium juga ialah satu keperluan penting untuk gigi yang kuat.

Tanpa kalsium yang cukup, gigi akan murah berlubang, rapuh dan tak kuat.



Kalsium yang kurang akan sebabkan gigi mudah reput dan rosak, termasuk lambat tumbuh gigi.


3. Memastikan kuku yang cantik dan sihat


Ramai yang tak tahu, kuku juga memerlukan kalsium. Betapa kalsium yang cukup diperlukan untuk kesihatan badan, termasuk kuku. 


Kekurangan kalsium akan menghasilkan kuku yang rosak. Seperti gambar, bahasa Inggeris ialah 'brittleness' , Nina tak pasti apa bahasa Melayu.




4. Mengurangkan gejala PMS


Kekurangan kalsium, bukan sahaja menyebabkan wanita terjadi masalah seperti lewat datang haid, tapi bila period, akan terjadi nya 'period pain' , sakit-sakit badan dan sendi.


Period pain ialah salah satu tanda badan kurang kalsium. Cuba Ostematrix setiap hari 4 biju, dan rasai perubahan yang  akan mengubah persepsi anda.


5. Mendapatkan rambut yang sihat dan cantik


Kalsium ialah elemen penting untuk kesihatan rambut. Pendek kata, dari hujung kuku ke hujung rambut, KALSIUM MAINKAN PERANAN PENTING!


Nak rambut sihat? Cukupkan kalsium.


Tak ada lah rambut pun tertukar dengan bulu penyapu nanti.


Rambut sekata, dan nampak cantik, tak bercabang.



Hehe. Dari kanak-kanak lagi kena pastikan dapat kalsium yang cukup. Maka, amalkan pemakanan yang tinggi dengan kalsium.


6. Menghadapi penuaan dengan tenang


Tiada gejala tulang rapuh.


Badan tak bongkok.


Gigi masih kuat.


Kuncinya ialah, sebelum menopause, pastikan kita mendapat dan cukupkan keperluan kalsium dalam badan. Ini kerana, sebelum menopause, kalsium akan disinpan di dalam tulang.


Sehari demi sehari, kalsium akan dikeluarkan dan digunakan. Untuk pastikan masih ada tulang yang kuat, pastikan kita terutama wanita, dapatkan kalsium terbaik semestinya Ostematrix Shaklee untuk menghadapi penuaan dengan tenang😊




7. Untuk pesakit hormon tak stabil


Pesakit hormon tak stabil,  hypoparathyroidism mengalami kesukaran untuk mengawal paras kalsium yang mencukupi dalam darah kerana badan mereka tidak mempu menghasilkan parathyroid hormon yang mencukupi.


Oleh itu, sangat penting untuk pesakit tersebut mendapatkan kalsium yang terbaik, Ostematrix Shaklee sebagai pelengkap nutrien seharian mereka.


8. Membantu menurunkan tekanan darah


Oleh kerana kalsium ialah penting untuk memastikan jantung berfungsi dengan baik, kerana peranannya untuk pengembangan salur darah dan penghantaran signal dari otak ke jantung. Keadaan ini sangat penting untuk memastikan jantung dapat berdegup dengan baik dan mengawal tekanan darah.




9. Membantu dalam melawan dan mencegah kanser


Terdapat kajian yang menunjukkan, pengambilan kalsium berserta vitamin D dapat mencegah dari kanser, dengan syarat kalsium diambil bersama Vitamin D untuk optimal result.





Boleh klik untuk baca lanjut: link kajian


10. Membantu mengelakkan dari penyakit Kencing Manis


Vitamin D dan calcium, yang diambil bersama, seperti dalam  Ostematrix Shaklee, mungkin membantu untuk dapat metabolism glucose pada tahap yang optimum.


Baca lanjut tentang kajian untuk kencing manis di sini.


Terdapat juga kajian yang menunjukkan pengambilan 1200mg calcium dan 800IU Vitamin D menghasilkan pengurangan risiko untuk sakit kencing manis sebanyak 33%.


Boleh baca lanjut tentang kajian di sini




Ostematrix Shaklee dilengkapi dengan Vitamin D, dan magensium untuk penyerapan kalsium yang optimum.


BUKAN SEKADAR KALSIUM!


Secara rumusan, KALSIUM ialah sangat penting untuk kesihatan badan yang menyeluruh.




Jangan risau, kalau taknak makan Ostematrix, ada lagi pilihan selain dari susu.




Tapi tak pasti bagaimana dengan Vitamin D😁


Banyak lagi sumber, tak terhad kepada susu. Tapi kalau nak pastikan badan dapat cukup Kalsium dan Vitamin D serta magnesium untuk pengangkutan kalsium, terus klik untuk order ostematrix !


JANGAN LEPASKAN PELUANG


Dapatkan Ostematrix anda hari ini, untuk anda dan yang tersayang.


PROMOSI OSTEMATRIX BERAKHIR 20/10/2017!


Klik link whatsapp Nina untuk order atau untuk consultation berkenaan supplement yang terbaik untuk diri anda!




Lupa pulak untuk orang mengandung, salah satu sebab terjadi kaki kejang ialah tak cukup kalsium.


4 biji sebelum tidur malam untuk pastikan ibu dapat tidur lena tanpa kejang😆



Cuba teka mana 1 kalsium😁


Semoga bermanfaat.


Salam Jumaat yang berkat, jangan lupa order sebab dah hari akhir!


Sincerely,

Nina Salleh

0123114040




Tuesday, October 17, 2017

PELUANG JANA PENDAPATAN:AGENT DROPSHIP UNTUK BARANGAN KECANTIKAN DAN KESIHATAN DIPERLUKAN

Assalamualaikum, selamat hari Selasa😁

Selamat berkerja kepada yang kerja, tapi best kan sebab esok cuti. Heeee. Alhamdulillah, perkembangan business Nina, team dah semakin besar.

The Brightstars, adalah cucu kepada Rich Young Group dan anak kepada Wonder&Great, hah gittew. Nampak sangat business yang boleh diwarisi kan?


RYG AWESOME!

Dalam masa setahun, sale kami telah mencecah RM500 ribu!

Pendapatan terkumpul hampir RM100ribu yang dibayar oleh company masuk akaun, tak termasuk untung runcit.

Personal bonus Nina yang masuk akaun, tak termasuk untung runcit.
Setiap bulan kita akan dapat bonus statement macam ni.

Alhamdulillah..

'Nikmat mana yang kamu dustakan?'

MISI UNTUK BANTU ORANG

Sekarang, tiba masa untuk team Nina menjalankan misi mengajar dan mengajak mereka yang memerlukan, untuk ubah masa depan💪🏼


Sebab Nina pun ada anak, macam mana masa depan anak-anak, itu lah yang kita kena risau dan kerja lebih kuat😪

Ada anak-anak? Berapa saving kita untuk anak setiap bulan?

Ada hutang, berapa baki gaji kita tinggal setelah bayar hutang?

Ada rumah, berapa lama lagi kita ingin menyewa di bumi sendiri?

DROPSHIP YANG AKAN MENGUBAH HIDUP ANDA

Hari ini.

Saat ini.

Waktu ini.

Buka mata dan minda kita, tekadkan keazaman kerana kita hidup bukan selamanya..

Ada yang akan kita tinggalkan, tapi apakah kita akan mewarisi hutang kepada anak-anak kita atau mempersiapkan mereka menghadapi masa depan yang mencabar?

DROPSHIP YANG BOLEH DIWARIS

Satu-satunya dropship yang boleh diwarisi untuk legasi keluarga.

📍Ada mentor
📍Ada sistem yang jelas
📍Ada ilmu yang akan diberikan dari masa ke masa

APA YANG ANDA PERLU BUAT?

Bertindak sekarang!

Mahu dengan modal kurang dari RM100 atau tanpa modal, anda yang tentukan.

BERSEDIA UNTUK UBAH HIDUP ANDA?


❌Bukan skim cepat kaya
❌Bukan perlu labur modal dan goyang kaki
❌Bukan apa yang anda fikir anda boleh dapat
❗️USAHA ANDA PENENTU BONUS DAN INCOME ANDA

Tindakan anda hari ini mampu mengubah masa depan anda.

BERMINAT?

Terus join team Nina dan Nina akan guide dan bantu awak, lagi sekali, pastikan anda seorang yang betul-betul nak kaya dan berjaya dunia dan akhirat, kerana sesungguhnya kejayaan tak datang bergolek.

Nina boleh tunjuk ajar dan tunjuk jalan, tapi anda yang menggerakkannya.

Jangan tunggu lama-lama.

Sincerely,

Thursday, October 12, 2017

CARA GUNA EASY PARCEL YANG MUDAH

Assalamualaikum, selamat hari Khamis, esok Jumaat lepas tu weekend yeay! 

Eh panjang ucapan😂

Buat apa petang ni? Nina baru nak sentuh nasi untuk hari ni, tapi update blog dulu la.. kenyang lagi, tadi pagi minum ESP shake dengan milo, letak air sejuk, memang sedap lemak berkrim lalu tekak kita kan. Hehe. Tapi yang ni bukan banyak lemak tau, tinggi protein untuk badan yang sihat dan kulit cantik.

Nina suggest semua mak-mak untuk dapatkan ESP ni.


Sebab ESP promo ni la postage berderu-deru nak kena buat, Nina memang buat postage setiap hari. Lagipun untuk tolong team mates. Ada yang mintak Nina poskan, sebab tu hari-hari jalan.

Jadi kalau nak beli dengan Nina, boleh je postage everyday!


CARA POST BARANG DARI RUMAH

Okay, kali ni Nina nak share pulak macam mana Nina handle postage. Dengan anak kecil yang memang mengikut je ke mana, bab packing tu pandai-pandai la kan masa diorang tidur atau berperang je la dengan anak😆

Kalau dah barang banyak sangat, macam mana nak angkut? Rumah Nina dah la apartment, kena naik tangga 1, bayangkan macam mana Nina nak turun bawak barang banyak? Dengan anak lagi, dengan perut lagi.

Memang nangis kan. Tapi jangan nangis la, nak bisnes jiwa kena kental. Setiap masalah ada penyelesaian.

So ini penyelesaian untuk anda yang nak jimat masa tak payah pergi pejabat pos drop barang.

Dari isi borang, details, bayar, semua online, dari rumah. Tinggal tunggalu abang posman datang ambik je.

Paling best, RATE RENDAH, dan boleh pilih macam-macam courier service dari hujung jari tau. Tak payah susah nak drive.



Jemput like page FB:By Nina Salleh untuk info lebih tentang produk Shaklee, atau nak join team Nina💪🏼

Ada beberapa steps je, yang penting percuma. Ok mula-mula, cara mudah untuk guna pelbagai jenis courier tanpa deposit ialah, kena register, klik link bawah gambar ni.



Nak register, klik sini Easy Parcel dan register macam biasa. Kemudian, follow je step Nina tunjuk ni, senang sangat!


Pilih bulk upload untuk hantar parcel yang banyak, lebih dari 1 pun boleh.

Nina suka guna bulk upload ni walaupun 2 je parcel😂


Sebab korang baru lagi, so tak ada lagi template kan? Kena download dan boleh save siap-siap. Next time boleh reuse.


Isi je semua details, yang penting, macam jenis barang, berapa KG--sangat penting untuk tahu jumlah kena bayar, nama, alamat, nombor telefon pengirim dan penerima.

Take note, alamat pengirim tu, mana kita nak abang posman pick up barang dari kita😁


Okay ni paling best, ada bermacam courier boleh pilih. InsyaALLAH semua tip top!

Nina dah pernah try semua, termasuk yang tak ada dalam list tu, 'Aramex' sebab ada post parcel ke Sarawak, satu daerah tu Aramex yang ambil.

Kat sebelah tu column SMS, senang klik yes je nanti penerima akan dapat sms notification siap tracking number. Best kan?

Okay, dah setel, save file excel tadi. Masuk balik website, pilih bulk upload lagi, dan kali ni nak import order dah.


Cari file yang kita siap isi, untuk diimport. Nina tulis tarikh senang nak pilih. 

Buat 1 folder untuk easy parcel.


Loading untuk masukkan file tadi.


Klik untuk semakan details


Sebelah kanan lagi, boleh klik untuk cek, nama alamat penerima, pick up date dan kalau tak setuju dengan harga, kat sini boleh tukar courier.

Bila semua dah ok, check out!


Tunggu saja, ni lepas tekan check out tau, belum bayar. Hehe.


Okay sekarang, boleh bayar.

Top up tu untuk topup balance kita.


Bila dah bayar, kita akan redirected here, boleh print😁


Tadaaaaa! Ada borang siap kan. Canggih je kan hehe.
Sediakan gunting pulak lepas print.


Ni contoh kalau poslaju.

Kalau skynet lain, setiap courier lain, tengok la pilih courier mana.

APA YANG BEST?

Apa yang best guna Easy Parcel?

Sebab, boleh dapat lower rate dari pergi timbang manual dekat pos laju. Tu pun dengan syarat kita topup.

Nina selalu topup RM500, kita akan dapat free flyers comel dengan topup RM500 ni.

Kalau nak cuba dulu, ada je topup RM100 rasanya hehe. Topup RM2,000 dapat free penimbang😍

Lagi? Apa yang best?

Best sebab tak payah nak pergi beratur timbang barang, barang kita dah siap, tunggu posman hantar je. Syok!

Rugi siapa belum try. Nikmat dunia jugak ni😂


Tapi kalau nak try ESP, boleh tanya Nina k. Harga promo terlajak jimat!

Tu je nak share, nak makan nasi pulak.

Sincerely,



Tuesday, October 10, 2017

ECZEMA: TIPS HILANGKAN GEJALA TANPA MENGGUNAKAN KRIM STEROID

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua

Hari ni dah 10/10/2017, cepat masa berlalu. dari 2013,sekarang dah 4 tahun Nina hadapi gejala eczema. Dewasa pun kena tau, bukan budak je hehe.

Sebab sekarang ni isu eczema menjadi-jadi, ramai yang mengadu anak lahir je ada eczema, mungkin sebab faktor pemakanan dan persekitaran tu yang boleh buat eczema.

APA ITU ECZEMA?

Bahasa mudahnya, bila kulit ada alahan kepada sesuatu, yang ni tak sama, setiap orag berbeza.

ada yang alahan kepada produk tenusu, telur, ayam dan macam-macam lagi. Nina? 

Alahan kepada bawang. tak boleh direct contact dengan bawan, setiap kali masak kena pakai gloves since 2014 tuuu..

Macam ni la setiap kali nak masak, kalau tak, flare habis

Yang paling senang faham tentang eczema Nina jumpa


Syukur sangat kenal supplement, yang penting kena tahu eczema ni tak ada ubat, kita boleh kurangkan gejala sahaja, dan tak boleh dirawat, nak kurangkan gejala, kena elakkan apa yang 'trigger'. 

Trigger Nina ialah bawang jadi masa nak masak kena pakai gloves. Memang seksa sikit, kadang bawang pun terlepas haha. Tapi syukur masih ada jari kan..

IMBAS KEMBALI

Nina dulu dapat tahu ada eczema masa mengandungkan anak pertama, masa tu ada keluar biji air yang kecik-kecik tu, memang geram sangat kalau kita tengok, sebab tu Nina picit-picit sampai keluar air, lepas tu pedih, haha!

Pertama sekali, gejala tu keluar dari hujung jari kelingking, Nina ingat lagi masa tu pergi jumpa doktor, ye la doktor pun manusia, bukan Tuhan, doktor cakap,

'Jangan risau, ni lebihan air sebab mengandung'

Nina bukan doktor, rakyat marhaen saja, jadi percaya je cakap doktor. Sampai la Nina bersalin, masih ada benda air tu, tapi dia semakin hari semakin merebak. biji air kecik tu pergi ke jari sebelah-sebelah pulak, sebelum ni Nina memang tak ada allergik, semua boleh bantai makan hehe.

Pelik bila mengandung ada benda tu, sampai lahirkan anak, anak umur dalam 5-6 bulan masa ni fasa teruk sangat, jari Nina merah, berair dan bengkak, bayangkan masa mandi atau kalau kena air? Boleh terlompat, pedih!

Syukur sebab Nina yang kena, bukan anak. 

IKHTIAR CARI PENAWAR

Nina nak nasihatkan bagi yang sedang cari penawar eczema diri sendiri atau anak, memang kena sabar dan ambil masa untuk gejala eczema hilang, tapi kalau nak cepat boleh sapu krim steroid.

Bagi Nina sendiri, Nina lebih suka cari punca. Baru senang nak buat kerja, kalau tak, Nina tak habis bergantung dengan steroid cream. Ini pilihan Nina😃

Masa ni macam-macam klinik Nina pergi, dari klinik biasa sampai pakar kulit, rata-rata memang akan bagi krim steroid.
Gambar google: Masalah juga kalau kita selalu sapu krim steroid, masa sapu ye akan hilang, tapi selamanya kena bergantung dengan krim ni.
Nina dapat krim ni, ada sapu sekali dua tapi tak puas hati selagi tak dapat jawapan, sampai lah Nina terjumpa doktor medical tapi sambung bidang homeopathy, rasanya memang seMalaysia kenal hehe, Dato' Dr Suryakhatun. Nina terus set appointment.

Untuk yang berminat nak jumpa Dr Surya, boleh Like Fb Dr Surya dan boleh set appointment😉

Masa tu cuba tengok keadaan jari Nina, tak jumpa gambar lama, kalau jumpa Nina letak k. Ni yang nampak sikit.

Teruk kan? Tak boleh luruskan, sakit.
Fokus bahagian jari
Masa ni Nina memang tak boleh buat kerja, berair teruk jari pun tak boleh bengkokkan, basuh botol susu anak, basuh part pam susu, mandikan dan semua kerja suami dan ahli keluarga yang tolong, tangan tak boleh berfungsi. Fuh.. kenangan.

PENCARIAN BERAKHIR

Lepas 2-3 kali appointment dengan Dr Surya dan kalau jumpa Dr Surya, dia akan banyak guna approach holistic tau, buka  focus pada jari kita saja, Dr Surya akan tanya termasuk soalan macam perwatakan dan pemakanan kita, Nina sangat recommend untuk jumpa Dr Surya bagi siapa yang masih tercari penawar.

Masa tu dapat ubat homeopathy jugak, dan tak tahu macam mana, lupa dah sampai boleh dapat tau Nina tak boleh sentuh bawang secara direct. 

Untuk dewasa masa tu RM130 bagi pertama kali, untuk susulan ada kurang lagi, ni rate 2014 macam tu tau hehe. Nina tak pasti dah berapa rate sekarang.

Alhamdulillah, sejak hari tu gejala eczema Nina semakin berkurang, tapi akan timbul balik kalau tak pakai gloves, sebab tu eczema ni cara dia kena elakkan dari trigger factor je.

Kalau nak buat ujian darah pun boleh, banyak hospital swasta yang tawarkan, contoh nak tengok allergic pada telur atau tak, kena trial and error untuk cari trigger factor, mahal jugak ujian darah tu kalau tak silap, tapi Nina tak pasti exact figure.

Alhamdulillah, tak ada dan\h bengkak berair bernanah
Keadaan sekarang, biasa memang akan smooth je, ni sebab minggu ni malas nak pakai gloves potong bawang. haha.

JAGA PEMAKANAN

Orang yang menghidap eczema memang kena jaga makan, silap makan nanti naik la gejala eczema, itu kalau dia dapat dari pemakanan.

Boleh try ni untuk natural remedies😁

Banyakkan makan makanan yang tinggi dengan Omega 3, macam fish oil untuk fungsi sebagai kurangkan keradangan. Kalau anak masih menyusu badan, ibu boleh amalkan. Nanti anak pun dapat khasiat.

Tak kisah brand apa, tapi kena tengok berapa jumlah DHA EPA ya.


Nina pilih Omega Guard sebab Nina percaya dengan brand ni dan dah rasa effect.
Nina dah lama konsisten dengan Omega Guard, bukan eczema je makin baik, paras kolesterol jahat dalam darah pun dah turun hehe.


Yang selain dari fish oil, Nina pun makan Vitamin C untuk kulit yang sihat, kulit orang eczema kalau tak jaga boleh menggerutu dan lagi satu kena elak dryness. nanti lagi gatal. Consuem Vitamin E untuk lembabkan kulit.
Amalkan setiap hari, kulit akan lembab  dan parut pun hilang tau!
Dua ni vitamin terbaik untuk kulit😊
Yang paling hot sekarang ni, yang paling Nina tak boleh tinggal juga, hari-hari wajib ambil ni, item promo bulan Oktober, Protein Soya! Best companion ni hehe. Siapa yang cuba wajib grab sekarang sebab harga promo.

Tapi betul ke ESP PENYEBAB ECZEMA?

Kecoh pulak kan ada cakap ESP menyebabkan eczema, kalau nak tahu, Nina kna eczema tu tak kenal ESp lagi tau, tapi sekarang dah bertambah baik keadaan jadi dan badan pun rasa best sangat bila konsisten. s\Semua benda pun kalau konsisten baru la dapat ras kesan tu.

Jangan lupa dapatkan ESP Promo terlajak jimat ni tau!

Rugi kalau tak grab masa murah ni. 

Siapa yang nak cuba, kecuali yang memang allergic kepada soya tak boleh ambil ESP. Tu je. hehe

Gigih shake ESP setiap pagi sebab taknak seharian lemau.

With my favorite💓

Bukan untuk kulit je tau ESP, Nina sangat recommend untuk semua terutama ibu yang sedang mengandung, menyusu atau berpantang. Boleh dapatkan dari Nina, atau nak consult sebarang masalah pun boleh.

InsyaALLAH Nina tolong.

Nak jana income denga Shaklee? 

Sangat boleh! Nina akan guide dari zero ke hero!

Sincerely, 
012-3114040