Friday, December 30, 2011

Mencegah lebih baik dari mengubati

Assalamualaikum and good day to all.:)

Today, we will talk about 'prevention is better than cure'.Heheh. Saje jeeee,kita nak cakap..Jom la semua kita minum susu at least 2 kali sehari. Today is my second day of my so-called 'Drink Milk Regime'.
Nak dijadikan cerita, sebenarnya kita ni selalu sakit belakang.Sakit-sakit badan.Tulang rapuh kurang calcium kot.haha. Sebelum ni dah beli susu,minum sekali dah tak minum sampai expired susu tu.
Baru-baru ni sakit kita lagi teruk,macam nak demam tapi tak demam pun.
Maka bermulalah detik baru dalam hidup kita,kita wajibkan minum susu.
Kita beli susu Omega.Suka hati la nak minum susu apa,sebab yang penting calcium tu yang kita nak.Kita compare calcium in 100g Anlene dengan Omega,Omega lagi banyak.Lagipun kita boleh kurangkan cholesterol.Kita punya cholesterol dah borderline kot..ish ish..
Lagi-lagi kita kan perempuan, kita kena banyak gain calcium untuk prevent breakdown of bone ie. osteoporosis.
Tapi,tapi,bagi mereka yang alergik pada susu,banyak lagi sumber lain yang boleh dapatkan calcium macam broccoli, tuna, soya, clam, oyster dan macm-macam lagi boleh gunakan Google:P.
Kita pilih susu sebab hari-hari boleh minum,kalau nak cari sumber lain tu macam agak susah untuk istiqamah.
Apa-apa pun,tak kira la dari susu atau dari lain sumber, please be concern about the importance of calcium to help in developmental of bone.
Ini lah susu kita minum.:D



Tuesday, December 13, 2011

I hope..

video
I hope I will not miss any of those simple things in you that made and will continuously make my upcoming days,and your imperfections that make both of us simply perfect being together.

Kerna Ku Tak Sanggup, Kerna Ku Tak Mampu Hidup Tanpa Dia Di Sisiku..


We will explore the journey and create our happiness along  the way
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku..

Tuhan aku tahu banyak dosaku
Hanya ingatkan-Mu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hantinya 'tuk cintaku..

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
selalu rasa ada cinta agung..

Hujan bawa air mataku
Yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu kuterseksa tanpa cinta dia
Di hatiku..

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti...

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mahu
Hidup tanpa dia di sisiku..

video