Friday, November 25, 2011

Ada apa dengan 11/11/11?


Assalamualaikum and barakah Friday everyone.:)

Hari ni masuk ofis dalam keadaan mengantuk,sekarang ni masih mengantuk.Ni nak post entry ni sebab mengantuk la.Blogging hilang sikit mengantuk.Or should I change the title to 'Mengantuk'?Hehe.Sabao sabao,ada benda nak cerita ni.

Sorry la kita baru rajin nak tulis entry pasal tarikh lawa yang datangnya 1000 tahun sekali kan,yang dihebohkan semua orang,ye la,memang tak dinafikan lawa tarikh tu.Memang sesuai sangat nak buat sesuatu yang meaningful on that date.But for me,the date is not what matter, it is the journey that matter.
Kita tahu kan kebahagiaan tu bukan lah datang bergolek,kita yang kena cari along the journey called life.

Apa ada dengan 11/11/11?Yang jatuh pada hari Jumaat,you took that special date or the barakah Friday to make your day?Ada khatamkan surah al-Kahfi lepas solat Subuh?Ada solat sunat Dhuha?Bagi yang lelaki,ada solat Jumaat? A reminder for me and for us.
And I do proud of you sayang,instead of having lunch together as planned earlier,he chose to go to masjid 30 minutes early, afraid that he will be late for Solat Jumaat.At first of course la frustrated,sebab kononnya kita nak ingat la 11/11/11 tu kita lunch bersama sepanjang kerja ni tak pernah lunch bersama.But then,bila fikir balik, I am the luckiest person on earth (well,anyone deserves to say he/she is the luckiest on earth)to have someone that make ALLAH his priority. 

Semoga kasih sayang kita akan menguatkan kasih dan cinta kita pada-NYA.
Hold my hand,don't let me go astray.InsyaALLAH,kebahagiaan milik kita.:)




video
Tuhan berikan pedoman,tunjukkan aku jalan,arah hidup yang KAU redhai.:)

No comments: