Tuesday, October 11, 2011

Kita yang mulakan,kita yang harus tamatkan..

Assalamualaikum..

Ni kali pertama aku tulis pos,saat hati aku dilanda hujan..Hujan yang mungkin tiada henti, atau hujan yang menandakan akan muncul pelangi kelak..
Hari ni,saat ni,aku rasa aku berada pada titik terendah dalam hidup aku..
Esok kena bagi training, yang mana aku pun tak bersedia..
Harap dapat MC esok..Betul,aku rasa tak mampu nak hadapi esok..
Ia mungkin suatu pengakhiran kepada apa yang aku mulakan, atau mungkin sebuah permulaan yang 
tiada pengakhiran.
Aku tahu,permulaannya ialah daripada aku,maka aku lah yang harus tamatkan semua ni.
Pilihan di tangan aku.

Aku mohon Ya ALLAH,jangan KAU uji aku yang lemah ini di luar dari kemampuanku..
KAU berikan aku kekuatan,kepadaku,bagi menghadapi hari-hari mendatang.
Aku pohon pada-MU,berikan aku yang terbaik untukku..
Kurniakan aku kesabaran,tabahkan hatiku..
Andai ini terbaik untukku,permudahkan lah ia..
Jangan KAU sulitkan..

Sebenarnya,aku jenis orang yang kalau ada masalah,aku tak cerita pada kawan-kawan,
and even kepada family aku,
sebab aku ada the best of friend,the best of soul mate.
Hari ni,aku kuatkan semangat,
aku kena kuat.
Aku kena belajar berdikari..
Aku menangis, menangis, menangis..
Ya ALLAH, terasa seperti tidak mampu..Namun KAU tidak mungkir janji.Aku tahu,aku mampu.Kerna itu aku diuji.Aku mohon kekuatan dari-MU Ya ALLAH..

Apa pun yang terjadi,berjalanlah tanpa henti..
Airmata tertahan,waktu untuk dijatuhkan..
Nanti kita kan tahu,betapa bijaknya hidup..
Sepahit apa pun ini, pelajaran yang bererti..
Semoga kepergianmu tak akan merubah apa pun..

3 comments:

alexa yussida said...

hurmmm..kuatnya awak...

Nina Salleh said...

Tak pun..how I wish.
He strengthen me up.:)

Anonymous said...

Ya, mungkin karena itu