Saturday, July 23, 2011

Sunday,please come faster.

Assalamualaikum and good day to all.:)

Dah lama tak update blog.He he.Busy la katakan.
I am here in Singapore now,have to attend the training.
Bertiga, all of us were just joined this company for no more than two months. Maybe that is why we are chosen. Hehe.
There is no program for today. So, my friends are going out sightseeing maybe. But I am not. No guts to do so. Pertama sebab malas,rasa lenguh kaki berlari takut terlepas flight pagi semalam belum habis.
Keduanya,sebab rasa tak interest sebab dah pernah dating sini dengan family. This is my first time travelling this far without family members. HomesickL
Ketiga, because I need to saving. Kalau dulu everything is on Abah, dah kerja ni kena sendiri. Kena pandai-pandai la manage money.
Yang seorang lagi sibuk ajak pergi Mustaffa, kedai popular dengan perfume murah. Memang murah gila. But original! I think half of market (KLCC) price. Tapi pun aku tak nak sebab ketiga-tiga yang dah diterangkan.Hehe.
Lagipun banyak lagi perfume kat rumah belum habis pakai.
Tapi kesian juga tadi, duk ajak,ajak,dia first time masuk Singapore,mesti la teruja kan.
Tapi tu la, aku rasa aku tak nak simpati dalam part ni.
Kalau keluar nanti, kesian kat diri sendiri. (Sounds selfish, so what?)
Aku dah fikir dah masak-masak,dah cakap kat dia,esok lepas workshop kalau sempat kita pergi Mustaffa tu.
Lagi pun flight pukul 11 malam.Dah tak tahu la nak buat apa esok.
Lepas tu dia ajak pergi Marina Bay, tempat yang memang Abah dah janji nak bawa, tapi belum tercapai,pun aku malas.
Malas malas malas.
So aku duduk dalam bilik je, online,tengok tv,makan, lepas tu go through presented slides semalam by HQ’s staff.
So that’s all.
My first niece, Airis Qaisara. So close to Mummy Ja. She has to accept that Mummy Ja got  a baby now:)
Sunday, please come faster because I can’t wait to meet my new nieceJ

3 comments:

fasihah_adeq said...

nina dah keje ke skrng?
keje ktna??hoho

alexa yussida said...

sakan outstation.peh

Nina Salleh said...

fasihah:kerja ngan company transmedic,kat jalan duta.hehe
Yuss sayang:kadang-kadang je awakkkk:)