Tuesday, June 14, 2011

7 Hari Berkerja

Assalamualaikum and good day to all.:)

Hari ni hari ke-7 beta menjalankan kehidupan sebagai seseorang yang berkerja.No more lepak-lepak at Abah's office,di kedai makan,hidup dah ada hala tuju:P

So far everything goes well,just as planned.Alhamdulillah,semuanya ALLAH permudahkan.Few things I should always bear in mind is KEBERKATAN.Ni part yang susah ni,kena jaga masa,ni update blog ni sebab tak ada kerja lagi.Haha.(pandai la alasan)

Lepas ni dah dapat kad touch-n-go kena beringat supaya tak guna untuk kepentingan sendiri,telefon pejabat jangan guna untuk call untuk urusan peribadi.Solat kena jaga.

Hari Jumaat lepas was my very first time attended a case,a pelvic fracture at UMMC.I was just observing my senior working on a cell saver,a machine to salvage blood.Will be used for expected massive blood loss.Basically my task is to operate that machine with some other machines,same concept but differ in when-to-use.
Operation tu mula pukul 9malam,habis dekat pukul 3pagi.It's a wow for a beginner like me.Tapi jangan risau,boleh claim OT.Wakaka.Parking pun boleh claim.Settle first task.

The other task of mine is to do a user training session.Yesterday we did it at Hospital Tunku Ampuan Rahimah,Klang.Started at about 9am,finished at 5pm.We do a training to the nurses of Blood Bank there on how to use an apheresis machine.A machine to separate blood components.

Itu sahaja.

p/s:gambar upload later,sekarang belum ada.
Thanks for dropping by:)

4 comments:

fasihah_adeq said...

nina,congrats da keje!!!
good luck in new life n journey...=)

Nina Salleh said...

thanks fasihah:)
buat apa skrg?sambung study ke?
*sekarang ni mengantuk,kita layan blog saaat.ngeee*

alexa yussida said...

dah lama tak blogwalking sini.sorry dear.perghh..dah baca smua post tertnggal..hehe..btw,tahniah tahniah..skrg dah faham ape keje awk..:) jadi mcm mana dgn master application tuh?

Nina Salleh said...

Hehe.I am glad to be visited by you:)
Masters?Hold dulu la,kerja.Sebab nak kumpul duit ni nak tawennn.hikhik