Saturday, May 14, 2011

Masters

Assalamualaikum and good day.:)

Dah lama tak update blog,hari tu alasan busy study kan,ni dah habis final exam pun tak juga update.Busy apa lagi?hehe.

Ada benda penting nak share dekat sini.
Hari tu,lepas final exam,rasa macam nak sambung study.Unfortunately,di Malaysia tak ada lagi Masters in Science of Paramedic which my bachelor's degree was.And then dengan semangat berkobar-kobar, aku google la untuk cari kan.Then dapat jumpa one or two.Apa lagi,terus apply.Isi form online dengan ketabahan yang tinggi.I chose the one in UK,University of Hertfordshire.Anyone knows about this uni,kindly provide me some info.Huhu.

But masa isi ni dalam hati aku macam fikir saje suka suki je isi,tak la harap sangat dapat tempat since my undergrade punya result was not satisfying.
God knows best,today I received the email saying that I've got the place to study there,which will be in September 2011.So nak tanya pendapat yang baca ni,should I proceed or should I gain working experience first?
But the problem is,tak tahu pula nak ke tak nak...

Ya ALLAH,bantulah aku untuk membuat keputusan yang tepat.Ameen..

5 comments:

sarah said...

waaa...tahniah2!!:)

Nina Salleh said...

thanks sarah,haha.
tapi aku tak buat keputusan lagi..hmm...

alexa yussida said...

wow..so how?:)

crazee_tangerine said...

just go for it. :)
nanti dah ada commitment lain susah nak proceed.

Nina Salleh said...

How?How?dah kerja daah.hehe.Kerja dulu la.
Lagipun dengan consider pendapat lecturers,mereka suruh kerja dulu.sebab bidang ni macam lebih perlukan pengalaman.
InsyaALLAH,kalau ada rezeki nanti sambung:)