Saturday, March 12, 2011

Tertekan.

Assalamualaikum and good day to all.:)

Ini kali kisah nya ialah apabila saya tertekan.
Bukan tertekan biasa-biasa,ini tertekan tahap rasa nak makan kepala orang.
Bila saya tertekan macam ni,maka saya akan menangis.
Dulu masa lower form selalu jadi macam ni,bila tak faham apa yang diajar oleh cikgu-cikgu yang comel.
Saya masih ingat subjek Geografi yang ada longitud and latitud tu,punya la susah nak faham menyebabkan saya tertekan!
Kawan-kawan satu kelas dengan saya masa lower form mesti faham perangai saya.
Bila dah tertekan,bukan boleh duduk diam,kena push juga sampai boleh faham.
Belajar la sambil menangis.
Depan-depan cikgu comel pun menangis.
Eeeeeii,so childish.
Bukan pasal belajar sahaja okey,pasal makan pun.
Kalau pergi dewan selera lambat,maka makanan habis.
Perut lapar,dan tertekan.
Menangis lagi.Kesian Syarah Farhah,kena la teman pergi beli makanan dekat kooperasi.Hihi.

It happened again,I was stressed!
Cari klinik haiwan untuk Mimot tak jumpa.
Bayangkan,dari pukul 3.45petang keluar dari rumah,balik rumah pukul almost 8,masih tak jumpa klinik tu.
Makk aiiii,tertekan nya dalam kereta,dengan jem yang memang biasa je untuk Kuala Lumpur,
tapi ada juga yang rasa nak bunuh diri bila keadaan macam tu.
Ya Ampunn,punya la susah nak jumpa bila nak,bila tak nak,banyak pula nampak.
Hmm.Ada la tu hikmah kan.Sabar.
Dan syukur,masih ada kereta untuk bergerak.
Dan minyak kereta yang separuh dah nak habis.
Gila.Memang gila.Macam dah pergi Melaka,padahal pusing-pusing jalan sama je.
Tapi disebabkan jem yang teramat.
Sakit mata tengok jalan,sakit belakang duduk lama sangat,sakit HATI tak jumpa klinik tu.
Kesian Mimot,kulit dia macam dah infected.Sob sob.
Hari ni nak pergi cari lagi.
Tolong la jangan jem.

Introducing my Mimot:)

p/s:puas hati dapat upload gambar.hehehe

5 comments:

s.a.r.a.h said...

haha...soklan last x tahan...
awat xleh upload lak...tenet slow kot...

fasihah_adeq said...

take it easy sis...
jgn stress2... ^)^

Nina Salleh said...

HAHA.Mungkin aku tersilap godek.huih.macam mana mu buat tulisan kat gambar tu,sarah?ngee

Fasihah:stress tak boleh letak gambar tengah stress.hehe:)

Anonymous said...

hahaha..sakit palo baco blog mu..aduhh!banyok cabaran n dugaan..hahaha..godek oghe lain tp jupo blog mu..hahaha..-stalker blog-

Nina Salleh said...

bakpo sakit palo?huhu.
takpo2,thanks sudi baco wahai anon.