Monday, December 27, 2010

Pergi Tak Kembali.

Salam and good day to all:)

Tiap-tiap diri pasti akan merasai mati, dan Kami menguji kamu dengan kesusahan dan kesenangan sebagai cubaan; dan kepada Kamilah kamu semua akan dikembalikan.(21:35)

Hari ni posting,tidur pun dah qadha.Posting syif petang,so habis pukul 10 malam.Ish,malasnya.Namun,perjuangan mesti diteruskan..

Baru semalam,hari Ahad,dapat berita daripada kawan aku,senior kami masa kat MRSM YT-Dungun,Kak Ada,rasanya nama penuh dia Syuhada,I'm not quite sure,dah pergi menghadap Pencipta Yang Esa.
Perginya tak kembali.Al-Fatihah.

Tak banyak kenangan yang aku dapat rakam bersama arwah,sebab arwah lebih rapat dengan kawan aku yang satu lagi,dia kakak angkat kawan aku tu.Yang aku tahu,dia sangat lembut,lembut sangat,kalau bercakap boleh cair la.Itu je yang aku dapat recall.
Dia bukan orang pertama dari sekolah aku dulu yang dah pergi.
Seorang lagi kawan aku,Arwah Liza,Al-Fatihah,juga telah menghadap Ilahi,2004 kalau aku tak silap.Masa aku tingkatan 4,arwah bersekolah di MRSM Kota Putra.Was diagnosed of having leukemia.Arwah sangat happy-go-lucky,buat kerja gila sama-sama masa dekat Dungun dulu,satu dorm kan,as I said,kat Dungun memang rapat kalau ikut dorm.
Lepas tu seorang lagi kawan dekat MRSM Pasir Tumboh,he died because of motorvehicle accident.Pronounced death at scene kalau aku tak silap.Al-Fatihah..
Semoga mereka ditempatkan di kalangan hamba-hambaMU yang beriman,ya ALLAH.Ameen..

Semoga kita yang masih di sini,sentiasa mengingati-NYA,dan sentiasa bersedia menghadapi mati.
Insya ALLAH.

Salam..

4 comments:

wani ponti said...

salam pembuke bicara ye....leni tgk nina super tok ngek doh...tapi apepun kalau dah berubah itulah yg terbaik....aku masih menatap di uia kuantan ni...tak habis lg..ak amek audiology....mature doh ke leni nina?
for ur info ye,ak xder fb,xder blog...tu yg susah nak contact...ym jer ader....papepun tnye syidah...kami sgt close....
selamat berposting nina.

ninasalleh said...

Salam wani..
bakpo takdop fb?takdop blog?wak la.nanti sene kalu ado gapo-gapo,buleh update:)
blog ni sajo bena,gelenya.hihi.
oh,brapo lamo lagi nok habis?
aku ngek lagi di alam realiti,di alam maya jaa napo matured:P
HAHAHA.

wani ponti said...

owh patut pun...ak tok ser tamboh dosa bile wat fb ni....eh nina kalau ader ym....tulis deh kart blog ni..ore wat blog kena lah update...ni tajuk lamer ni

ninasalleh said...

haha.wani,aku buke nyo reti nok tulis banyok2:P
ni ym aku.
cadbury_112.
add deh:)