Tuesday, December 21, 2010

New Semester begins..

Salam and good day to all:)

Okay,sekarang pukul 9,aku nak kena tidur pukul 11.Sepatutnya study ni.Tapi nak juga update,a quick update it is.
Aku dah start kelas,sebetulnya bukan kelas macam kamu semua fikir.Kelas lecture tu kan.No no no!Bukan sama sekali.Ini adalah posting.Aku dah semester kedua untuk tahun 4,tahun akhir aku sebagai pelajar Sains Perubatan Kecemasan (Paramedic).Alhamdulillah,result final exam lepas melayakkan aku untuk meneruskan pengajian.Tahun 4 ni memang tiada kelas,posting sahaja.Posting kalau ada yang tak faham iaitu berkerja tanpa gaji.Yes!Itu la perkataan yang tepat untuk posting aku sebagai paramedic student.
Kalau tak tahu juga paramedic tu apa scope kerja dia,nanti lain kali aku cerita.Hee.InsyaALLAH.
Untuk semester terakhir ni banyak juga benda best yang aku discovered sampai sekarang.Pertama nya,waktu posting dah jadi 10 jam,which was previously hanya 7 jam.Even office hour pun 9 jam.So kami lah juara.Clap clap untuk diri sendiri sebab paling lama waktu berkerja:(.Syif pagi akan mula jam 7pagi,habis 5 petang.Syif petang pula 12 tengahari mula,10malam habis.Tak boleh tipu okay,kami kena punch card.Siap kena sign sekali.Tapi siapa berani,or should I say terlebih berani macam aku boleh la buat kan.HAHA.
Perkara kedua,aku telah dilantik untuk jadi ketua kelas bagi semester ni.Kelas kami memang setiap semester akan tukar ketua,penat la kan kalau orang sama.Lagi pun nak uji kemantapan orang sebagai ketua.Tapi aku rasa perlantikan aku sebagai ketua kali ini bukan untuk uji kemantapan aku,tetapi lebih kepada untuk mendisiplinkan diri aku.Terima kasih,kawan.Aku akan cuba yang terbaik.Ketua kan,kena tunjuk contoh baik.Atas sebab itu la aku dah buat 12jam posting hari ini.Kita akan tengok esok pula okay.Harap-harap lebih baik.Tapi....tak kan la aku nak buat 13jam,ye dak?Nanti dapat gelaran gila posting.Ewwww,so not me:P
Itu sahaja kali ni,aku nak study pula.Nanti next entry jumpa lagi.
Much love!
Salam..

2 comments:

wani ponti said...

nina ilani.......aku ni cik ponti dr klas 5D...if masih ingat lah...
hoho dah nak grad...aku tak lg...samer ngan nadia asri kan...

ninasalleh said...

ingatttt!:)
duk mano loni?yep,samo ngan nadia asri.
mu bila habis?